18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinChiuhuahua, un câine foarte gelos

Chiuhuahua, un câine foarte gelos

Chiuhuahua este un foarte bun câine de companie. Plin de curaj si extrem de energic, mândru si intreprinzator, el ofera, dar si cere multa afectiune. Are o vointa de fier si este foarte atasat de stapân, putând deveni chiar gelos.


Chiuhuahua este un patruped foarte suspicios si are incredere doar in stapânul sau. In prezenta strainilor isi urmeaza indeaproape stapânul, evitând sa fie calcat cu o dexteritate specifica rasei. Pentru unele persoane dresajul acestei rase poate parea dificil, deoarece câinele chiuhuahua este incapatânat, dar este inteligent si, cu rabdare, poate fi dresat. Intrucât are tendinta de a fi agresiv cu alte animale, se recomanda sa fie socializat de mic, altfel devine agresiv atât cu alti câini, cât si cu oamenii, inclusiv copiii. Din acest motiv el nu este un câine recomandat pentru copii. Fiind un câine atât de mic, cele mai valoroase exemplare cântarind sub 1.3 kg, Chiuhuahua se adapteaza usor la viata in apartament. Când este scos la plimbare, nu este indicata folosirea zgardei, ci este de preferat un ham. In general, chiuhuahua este foarte friguros si are nevoie de un pulover pe vreme mai racoroasa.


Cel mai mic câine din lume, chiuhuahua, sforaie mult


Un chiuhuahua traieste in medie peste 15 ani. Pentru ca are nasul foarte scurt, are tendinta de a sforai. Ochii proeminenti sunt susceptibili la uscarea corneei si la glaucoma secundara. El mai este predispus la probleme ale gingiilor, raceli, stres si reumatism. Are tendinta de a se ingrasa si este indicata o hranire cu masura si fara ciocolata. Puii de chiuhuahua se nasc cu un cap foarte mare, motiv pentru care este nevoie ca nasterea sa fie facuta prin cezariana. Puii sunt vulnerabili la fracturi si alte accidente. La unele exemplare deschizatura craniului de la nastere nu se inchide si astfel sunt predispuse la o multime de accidente.


Cu siguranta, Chiuhuahua este cel mai mic câine din lume si se bucura de o popularitate enorma. El exprima farmecul gratios al câinelui care trebuie alintat, dar poseda si un instinct innascut pentru protectie.


Material realizat in colaborare cu medicul veterinar Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS